Kurser

Kurser D.d erbjuder 

Jazz/Modernt

Dansstil: Jazz och modernt

Erbjuds just nu för vuxna 15+

Jazz och modern dans, vi tar det bästa från båda världarna!

Jazz är tekniken som ligger bakom de allra flesta dansföreställningar och shower vi ser idag, inte minst på musikalscenen. Med inslag från den moderna dansen som även kallas fridans så utforskar vi rummet och rörelser på ett mer fritt sätt, och vi experimenterar med flöde, fall och gravitation. Vi dansar till musik som inspirerar till olika uttryck, och blandar många musikstilar och rytmer. Under kursen jobbar du upp din teknik, styrka, smidighet och musikalitet. Kom och upplev känslan av att verkligen dansa!

Street/Hip-hop

Dansstil: Street dance

Erbjuds just nu för vuxna 15+

Välkommen till en riktig feel-good-klass! Tempot är högt och intensivt och vi lär oss koreografier som hör hemma under samlingsnamnet street dance. Vi dansar till hip-hop, funk och r&b musik.

Då fokus ligger på att dansa så mycket som möjligt har denna klass kortare teknikövningar inbäddat i uppvärmningen, och själva passet är pulshöjande med en tuffare attityd som bär influenser från hip-hopen. Klassen lämpar sig utmärkt både för dig som bara vill njuta av dansglädjen, men även för dig som vill komma i bättre form genom dansen!

Feminine Style

Dansstil: Inspiration från jazz, chair dance och commercial street

Erbjuds just nu för vuxna 15+

Feminine style är en klass fylld av energi, dans och skratt med ett rörelsemönster som är feminint, glamoröst, flörtigt och kaxigt. Lektionerna är intensiva och höjer garanterat pulsen. Koreografierna kommer garanterat att ge dig en helt ny syn på stolar, då dansen utförs både på, runt och över dem! Vi lär oss även koreografier där vi dansar utan stolar.

Vi tränar igenom hela kroppen med lite extra fokus på core, d.v.s. mage och rygg. Förutom fokus på koreografier, dansteknik och styrka så jobbar vi även med att förbättra vår flexibilitet. Vårt mål är att du ska lämna danssalen med en härlig känsla i hela kroppen!

Alla kan jobba utifrån sina egna förutsättningar och mål då det finns enklare och mer avancerade alternativ till samtliga koreografier och övningar.

D.d Performance group *Avancerad  

Dansstil: Jazz, street dance och modern dans

Erbjuds just nu för 13-18 åringar

För dig som brinner för dansen och älskar att stå på scen!

Vi jobbar intensivt med spännande koreografier som är anpassade för uppträdanden, både på scen och film. Utöver jobb med att ta fram koreografier till diverse uppträdanden ligger klassens fokus på att stärka elevernas dansteknik och scennärvaro, samt den mentala och fysiska styrkan hos var och en. Vi vill få eleverna att nå nya höjder inom deras dansintresse, och vi siktar högt!

Vi kommer att arbeta intensivt för att skapa en bra gruppdynamik, där inte bara var individs insats och utveckling står i fokus, utan även gruppens gemensamma utveckling. Elever som dansar i gruppen har kvar sin plats inför kommande terminer då fokus ligger på just gruppdynamik och gemenskap.

Show-Jazz

Dansstil: Show-jazz

Erbjuds just nu för 10-17 åringar

En glad och fartfylld dansform som ofta syns i showsammanhang som t.ex. MTV, dansfilmer och musikaler.

Grunden ligger i jazz med fokus på framförande och uttryck. Under uppvärmningen arbetar vi mycket på teknik och tränar styrka och smidighet följt av diagonalövningar. Vi får lära oss ”showiga” koreografier till olika musikstilar, allt från funk till den senaste popmusiken. Det blir en fartfylld, svettig och uttrycksfull dansklass!

Mix Fusion *Fortsättning

Dansstil: Inte bunden till ngn dansform

Erbjuds just nu för 13-17 åringar

Vi lär oss färdiga koreografier samt jobbar fram nya koreografier tillsammans, och dansglädjen är ständigt i fokus. Vi övar både på framförande, uttryck och dansteknik, och det ingår även improvisations- och samarbetsövningar.

Klassen är inte bunden till någon dansform och vi kan jobba med street dance, modern dans, bollywood, show-jazz eller någon annan form. Observera att innehållet på dansstilar kan variera från termin till termin beroende på gruppen.

Då vi jobbar intensivt med att skapa en bra gruppdynamik och gemenskap har elever som dansar i Mix fusion kvar sin plats i gruppen inför kommande terminer då stort fokus ligger på just gruppdynamik och gemenskap.

Prima Ballerina

Dansstil: Balett

Erbjuds just nu för 3-5 åringar

Här får de allra yngsta barnen chansen att dansa balett under lekfulla former!

Fokus ligger på att stärka barnens balans, rytmik och motorik med utgångspunkt i den klassiska baletten. Vi blandar klassisk barnmusik med fartiga låtar, och på lektionerna utgår vi från barnens rörelse- och dansglädje och jobbar med såväl kropps- som rumsuppfattning i en trygg miljö. Vi använder oss av rekvisita i dansen som stora tyger och bilder. Med hjälp av dansen övar barnen på koordination, koncentration, rytm och samarbete.

Barnen måste klara av att vara utan föräldrar under danslektionerna som är 30 minuter. På första lektionen är det okej att föräldrar deltar om så önskas.

Tiny Dancers

Dansstil: Street dance, jazz och modernt

Erbjuds just nu för 3-5 åringar

Här får eleverna på ett fantasifullt sätt bekanta sig med dans och rörelse i olika dansformer till olika typer av musik. Vi lär oss korta koreografier och vi använder olika typer av rekvisita som t.ex. sjalar och rockringar. Vi skapar en trygg miljö där barnen får utveckla sin balans, rytmik och motorik och vi strävar efter att dansen ska vara så lekfull och utvecklande som möjligt. Genom åren har vi utformat en metod där vi väver in matte, engelska och svenska i en lekande miljö på barnens villkor.

Barndansen bidrar till att stärka barnens självkänsla, kropps- och rumsuppfattning samtidigt som de lär sig att samarbeta med andra barn.

Barnen måste klara av att vara utan föräldrar under danslektionerna som är 30 minuter. På första lektionen är det okej att föräldrar deltar om så önskas.

Creative movment

Dansstil: Barndans ej bunden till ngn dansform

Erbjuds för 4-5 åringar

Här får barn dansa under kreativa former på en svårare nivå än Tiny dancers och Prima Ballerina kurserna för 3-5 år. På lektionerna utgår vi från barnens rörelse- och dansglädje och jobbar med såväl kropps- som rumsuppfattning i en trygg miljö. Vi lär oss koreografier på ett kreativt och fantasifullt sätt i dansformer som jazz, street dance, modernt m.m. Musiken varieras friskt mellan populära barnlåtar till senaste pop musiken. Vi använder oss av rekvisita i dansen som stora tyger, instrument och bilder.

Barnen måste klara av att vara utan föräldrar under danslektionerna, lektionerna är 45 min. På första lektionen är det okej att föräldrar deltar om så önskas.

Balett

Dansstil: Balett

Erbjuds just nu för 6-7 åringar

Det viktiga är att hitta dansglädjen och ha kul tillsammans med andra barn. Genom baletten skapas en stark grundteknik som ligger till grund för flera olika dansstilar och förbereder barnen på fortsatt dans i högre åldrar. På lektionerna tränar vi koordination, motorik, rytmik, balans och hållning. Vi får lära oss grunder från den klassiska baletten. Vi tränar vid stången, diagonalövningar och danskombinationer, och allt sker under lekfulla former med en härlig dansenergi i rummet.

På våra balettkurser får barnen arbeta efter sina egna förutsättningar.

Kidz Groove

Dansstil: Street dance och show jazz

Erbjuds just nu för 6-7 åringar

Under denna energifyllda och kreativa kurs får eleverna lära olika danser, allt från coola street dance-koreografier med massor av attityd till showiga jazz-koreografier. Musiken blandas därför vilt med allt från hip hop till musikallåtar. Vi övar på förmågan att samarbeta och skapa tillsammans. Utlärningen sker på ett lekfullt sätt där barnens rörelseglädje är i fokus. Vi jobbar på basnivå speciellt utformad efter barnens ålder och förutsättningar.

Crazy Mix

Dansstil: Disco/freestyle, cha cha och modernt

Erbjuds just nu för 6-9 åringar

Crazy mix är en galen mix av dansstilar och härlig musik!

Eleverna får möjlighet att utveckla sin förmåga att utrycka känslor genom den moderna dansen och får jobba med explosiva och fartfyllda rörelser i disco/freestyle-koreografier.

Barnen bygger upp en grundstryka i balans, rytmik och koordination, och vi övar på förmågan att samarbeta och skapa tillsammans.

I Crazy mix klasserna för 6-7 år ligger fokus på rörelseglädje och utlärningen ligger på basnivå.

I klasserna för 8-9 år introduceras mer dansteknik i övningarna och koreografierna är mer utmanande både i svårighetsnivå och utryck, utan att för den skull tappa rörelseglädjen och lusten till att dansa och lära sig mer.

Det brukar bli en hel del skratt på våra lektioner också!

Street Dance

Dansstil: Street dance

Erbjuds just nu för 6-17 åringar

Street dance är ett samlingsnamn för flera olika dansformer inom hiphop-kulturen. På våra kurser blandar vi uttrycksformer och influenser hämtade från street-världen och detta gör att våra klasser ständigt utvecklas och förändras i takt med dansens utveckling.

Vi dansar till största delen till hip hop och r&b-musik. Vi jobbar med musikalitet samt att hitta rätt tyngdpunkt, flow och attityd. Vi övar på golvteknik med inspiration från breakdancing/breaking.

På barnklasserna lär vi oss coola koreografier där vi får öva på förmågan på att samarbeta som ett riktigt dansteam. På klasserna för äldre elever ligger mer fokus på dansteknik och avancerade koreografier och övningar.

Var beredd på att svettas, lyssna på härliga beats, utveckla din egen danstill och efter passet lämna salen glad och inspirerad! 

Breaking

Dansstil: Breaking

Erbjuds just nu för 9-17 åringar

Breaking består av akrobatiska rörelser, som till exempel head spin och down rock, och utförs med hela kroppen i nära kontakt med golvet. Vi dansar till största delen till hip hop och r&b-musik. Vi jobbar med musikalitet samt att hitta rätt tyngdpunkt, flow och attityd. Vi övar på golvteknik och lär oss tuffa freeze. Under kursen tränar vi teknik, styrka och balans.

Var beredd på att lära dig grymt coola moves!

Nivåer

Det är viktigt att du väljer rätt nivå för att du ska få ut så mycket som möjligt av din danskurs.

Du kan antingen fråga oss, eller själv komma och testa och få en känsla av de olika svårighetsnivåerna på varje termins Öppet hus-vecka.

Nivå barn- och ungdomsgrupper

I de lägre åldrarna åldersanpassas undervisningen och svårighetsgraden blir svårare i takt med att eleverna flyttar upp till en äldre åldersgrupp.

*Introduktion

Är du sugen på att börja dansa men inte har tidigare erfarenhet av dans eller vill du prova en ny dansstil? Då är introduktionsnivån perfekt för dig! Vi går tillsammans igenom grunderna i den valda danstilen. Utlärningstempot är lugnt och det finns gott om tid att repetera koreografierna och förfina på grundtekniken.

*Öppen nivå

Svårighetsnivån kan variera mellan avancerade och enklare koreografier. Svårighetsgraden är betydligt svårare än i introduktionsnivån, men är du en nybörjare som inte är rädd för en utmaning så kan du absolut dansa i denna nivå. Koreografierna har ofta olika variationer som lämpar sig för olika svårighetsnivåer vilket gör att både den erfarne dansaren samt nybörjaren kan få ut det bästa av lektionerna.

*Fortsättning

Du ska behärska grunderna väl i den valda danstilen och ha dansat den minst tre terminer. Utlärningstempot är snabbare och svårighetsgraden på uppvärmningar, diagonaler och koreografier är betydligt svårare än i introduktionsnivån.

*Avancerad

Du ska ha dansat i minst fyra terminer, ej barndans eller danskurser utan dansteknik inräknat. Om du dansat tidigare, men med ett uppehåll, rekommenderar vi dig att dansa i öppen eller fortsättningsnivå till att börja med. Utlärningstempot är snabbt, uppvärmningar och övningar är på avancerad nivå utan många repetitioner. Du förväntas att ha en god dansteknik.

Elever som anmäler sig till denna nivå och inte klarar av svårighetsgraden blir flyttade, fråga därför innan anmälan om du är osäker för att undvika besvikelse. 

Kontakta Oss

Mejerigränd 3
961 61 Boden

0921-550 05

[javascript protected email address]


(Lämna tom)