Kurser

Kurser D.d erbjuder 

Jazz/Contemporary 

Dansstil: Jazz och modernt

Nivå: Öppen

Erbjuds ej VT 2023

Jazz och modern dans, vi tar det bästa från båda världarna!

Jazz är tekniken som ligger bakom de allra flesta dansföreställningar och shower vi ser idag, inte minst på musikalscenen. Med inslag från den moderna dansen som även kallas fridans så utforskar vi rummet och rörelser på ett mer fritt sätt, och vi experimenterar med flöde, fall och gravitation. Vi dansar till musik som inspirerar till olika uttryck, och blandar många musikstilar och rytmer. Under kursen jobbar du upp din teknik, styrka, smidighet och musikalitet. Kom och upplev känslan av att verkligen dansa!

Chair Dance

Dansstil: Jazz och chair dance.

Nivå: Öppen

Erbjuds ej VT 2023

Chair dance är en klass fylld av energi och skratt med ett rörelsemönster som är sensuellt, flörtigt och kaxigt. Lektionerna är intensiva och höjer garanterat pulsen. Koreografierna kommer ge dig en helt ny syn på stolar, då dansen utförs både på, runt och över dem! Vi lär oss även koreografier där vi dansar utan stolar.

Alla kan delta utifrån sina egna förutsättningar och mål då det finns enklare och mer avancerade alternativ till samtliga koreografier och övningar.

Vi tränar igenom hela kroppen med lite extra fokus på core, d.v.s. mage och rygg. Förutom fokus på koreografier, dansteknik och styrka så jobbar vi även med att förbättra vår flexibilitet. Vårt mål är att du ska lämna danssalen med en härlig känsla i hela kroppen!

D.d Performance Group 

Dansstil: Jazz, street dance och modern dans

Nivå: Avancerad

Erbjuds ej VT 2023

För dig som brinner för dansen och älskar att stå på scen!

Vi jobbar intensivt med spännande koreografier som är anpassade för uppträdanden, både för scen och film. Utöver jobb med att ta fram koreografier till diverse uppträdanden ligger klassens fokus på att stärka elevernas dansteknik och scennärvaro, samt den mentala och fysiska styrkan hos var och en. Vi vill få eleverna att nå nya höjder inom deras dansintresse, och vi siktar högt!

Vi kommer att arbeta intensivt för att skapa en bra gruppdynamik, där inte bara var individs insats och utveckling står i fokus, utan även gruppens gemensamma utveckling. Elever som dansar i gruppen har kvar sin plats inför kommande terminer då fokus ligger på just gruppdynamik och gemenskap.

Tiny Dancers

Dansstil: Barndans ej bunden till ngn speciell dansform

Erbjuds just nu för 3-5 åringar

Här får eleverna på ett fantasifullt sätt bekanta sig med dans och rörelse i olika dansformer till olika typer av musik. Vi lär oss enklare koreografier och vi använder olika typer av rekvisita som t.ex. sjalar och rockringar. Vi skapar en trygg miljö där barnen får utveckla sin balans, rytmik och motorik och vi strävar efter att dansen ska vara så lekfull och utvecklande som möjligt. Genom åren har vi utformat en metod där vi väver in matte, engelska och svenska i en lekande miljö på barnens villkor.

Barndansen bidrar till att stärka barnens självkänsla, kropps- och rumsuppfattning samtidigt som de lär sig att samarbeta med andra barn.

Barnen måste klara av att vara utan föräldrar under danslektionerna som är 30 minuter. På första lektionen är det okej att föräldrar deltar om så önskas.

Tiny Acro

Dansstil: Akrobatik

Erbjuds just nu för 3-5 åringar

Här får eleverna på ett fantasifullt sätt bekanta sig med akrobatik och rörelser till olika typer av musik. Vi lär oss enklare akrobatiska moment, så som kullerbytta och viktöverföringar. Vi skapar en trygg miljö där barnen får utveckla sin balans och motorik, vi strävar efter att akrobatiken ska vara så lekfull och utvecklande som möjligt.

Akrobatiken bidrar till att stärka barnens självkänsla, kropps- och rumsuppfattning samtidigt som de lär sig att samarbeta med andra barn. 

Barnen måste klara av att vara utan föräldrar under danslektionerna som är 30 minuter. På första lektionen är det okej att föräldrar deltar om så önskas.

Tiny Dancers Crew

Dansstil: Barndans ej bunden till ngn speciell dansform

Erbjuds just nu för 2-5 åringar

I den här klassen dansar barnet tillsammans med en vuxen som följer med. Det kan vara en förälder, mor och far förälder, eller annan vuxen förebild i barnets liv.

Kursen passar perfekt för barn som gillar att dansa som inte känner sig redo att dansa utan att en vuxen följer med in i danssalen. Kursen skapar också en fin möjlighet att knyta an till barnet och samtidigt göra något utvecklande och roligt tillsammans.

Barnen får på ett lekfullt sett bekanta sig med dans och rörelse till olika typer av musik. Vi använder oss av bland annat instrument, sjalar, tyger, bilder m.m. Kursen bidrar till att stärka barnens självkänsla, kropps- och rumsuppfattning, utveckla balans, rytmik m.m. Vi övar på barnens förmåga att samarbeta med andra.

Tillsammans skapar vi en härlig dansstund med go musik och gemenskap!

Acro Kidz

Dansstil: Akrobatik. 

Erbjuds för 6-9 åringar

I den här kursen utforskar vi moment från cirkusvärlden nämligen akrobatik! På ett lekfullt sätt tränar vi balans, styrka, kroppskontroll, koordination och smidighet. Moment vi tränar på är t.ex. kullerbytta, huvud/handstående, hjulning, brygga och olika tricks.

Tillsammans utforskar vi akrobatiken på ett tryggt och roligt sätt utveckla vår teknik och rörelsevokabulär. Vi startar klassen med en pulshöjande uppvärmning med inslag av styrkemoment för att förbereda oss inför de olika akrobatiska momenten. Vi utforskar även parakrobatik!

Rythmic Kidz

Dansstil: Balett, Jazz och modernt.

Erbjuds ej VT 2023 (D.d hänvisar istället till Dance Mix Kidz)

På lektionerna tränar vi koordination, motorik, rytmik, balans och hållning. Vi får lära oss grunder från den klassiska baletten varvat med inslag från den moderna dansen och Lyrical Jazz. Vi får lära oss koreografier i balett, Jazz och modernt under kursen. Vi tränar vid balettstången, diagonalövningar och danskombinationer, och allt sker under lekfulla former med en härlig dansenergi i rummet.

Det viktiga är att barnen får chans att hitta dansglädjen och ha kul tillsammans med andra barn samtidigt som barnen får utveckla sina danskunskaper och förbereds på dans i högre åldrar speciellt inriktat på danstillarna balett, Jazz och modernt.

Hip-hop Kidz

Dansstil: Stilar inom Street dance

Erbjuds just nu för 6-7 åringar och 8-9 åringar

Vi lär vi oss coola koreografier där vi får öva på förmågan på att samarbeta som ett riktigt dansteam. Vi jobbar på basnivå speciellt utformad efter barnens ålder och förutsättningar där eleverna förbereds för fortsatt dans i högre åldrar inom Street dance.

Street dance är ett samlingsnamn för flera olika dansformer inom hiphop-kulturen. På våra Hip-hop kidz kurser blandar vi uttrycksformer och influenser hämtade från street-världen och detta gör att våra klasser ständigt utvecklas och förändras i takt med dansens utveckling. Stilen är personlig och varierar därför väldigt mycket från olika lärare.

Vi dansar till största delen till hip hop och r&b-musik. Vi jobbar med musikalitet samt att hitta rätt tyngdpunkt, flow och attityd. Vi övar på golvteknik och trix med inspiration från breaking.

Var beredd på att lära dig grymt coola moves!

Dance Mix Kidz

Dansstil: Jazz, street dance, balett och modernt

Erbjuds just nu för 6-7 åringar och 8-9 åringar

Dance mix kidz klasserna passar perfekt för elever som vill dansa många olika danstilar i samma kurs. Eller för elever som vill prova på olika danstilar innan de väljer vilken danstil de vill inrikta sig på.

Eleverna får möjlighet att utveckla sin förmåga att utrycka känslor genom den moderna dansen och får jobba med explosiva och fartfyllda rörelser i street och jazz koreografier. Under kursens gång kommer eleverna få prova på moment från jazz, street dance, balett och modernt.

Barnen bygger upp en grundstryka i balans, rytmik och koordination, och vi övar på förmågan att samarbeta och skapa tillsammans. Vi övar på dansteknik i övningarna utan att för den skull tappa rörelseglädjen och lusten till att dansa och lära sig mer.

Det brukar bli en hel del skratt på våra lektioner också!

Hip-hop Vibe

Dansstil: Stilar inom street dance

Erbjuds just nu för 10-12 åringar och 13-18 åringar

Street dance är ett samlingsnamn för flera olika dansformer inom hiphop-kulturen. På våra Hip-hop vibe klasser blandar vi uttrycksformer och influenser hämtade från street-världen och detta gör att våra klasser ständigt utvecklas och förändras i takt med dansens utveckling. Stilen är personlig och varierar därför väldigt mycket från olika lärare.

Vi dansar till största delen till hip hop och r&b-musik. Vi jobbar med musikalitet samt att hitta rätt tyngdpunkt, flow och attityd. Vi övar på golvteknik och trix med inspiration från breaking.

Var beredd på att svettas, lyssna på härliga beats, utveckla din egen danstill och efter passet lämna salen glad och inspirerad! 

Show Vibe

Dansstil: Show-jazz

Erbjuds just nu för 10-12 åringar och 13-18 åringar

En glad och fartfylld dansform som ofta syns i showsammanhang som t.ex. MTV, dansfilmer och musikaler.

Grunden ligger i jazz med fokus på framförande och uttryck. Under uppvärmningen arbetar vi mycket på teknik och tränar styrka och smidighet följt av diagonalövningar. Vi får lära oss ”showiga” koreografier till olika musikstilar, allt från funk till den senaste popmusiken. Det blir en fartfylld, svettig och uttrycksfull dansklass!

Rythmic Vibe

Dansstil: Balett, jazz och modernt.

Erbjuds ej VT 2023 

Vi lär oss koreografier från dansformer som balett, jazz och modernt. I jazz delen ligger fokus på lyrical jazz som blivit väldigt populärt från tv serien ”So you think you can dance” där många av koreografierna är lyrical jazz.

På klasserna jobbar vi med dansteknik från den klassiska baletten och jazzdansen. Detta för att våra danselever ska få en god dansteknik att stå på för fortsatt dans i mer än en dansstil. Vi övar vid balettstången, diagonalövningar och danskombinationer såklart! 

Acro Vibe

Dansstil: Akrobatik

Erbjuds just nu för 10-14 åringar

I den här kursen tränar vi på olika moment inom akrobatik och parakrobatik. På ett tryggt och roligt sätt stärker vi vår balans, styrka, kroppskontroll och smidighet. Vi övar på övergångar och variationer av moment som innefattar huvud/handstående, hjulning, kullerbytta, brygga och olika tricks med varierande svårighetsgrad. Vi startar klassen med en rejäl pulshöjande uppvärmning och styrkemoment för att förbereda oss inför de olika akrobatiska momenten.

Vi kommer att arbeta individuellt men även i par och grupp där vi provar olika konstellationer, tricks och formationer. 

Dance 4 You

Dansstill: Ej bunden till någon speciell stil.

Erbjuds just nu för 13-18 åringar.  

Den här danskursen riktar sig till barn med funktionsvariationer. Lektionerna är uppbyggda på tydliga och upprepande strukturer med visuella hjälpmedel så som bildstöd och rekvisita. Tillsammans utforskar vi olika genrer och främjar gemenskap, dansglädje och kreativitet. Vi dansar i en mindre grupp om max 10 elever, samt 2 ledare. Denna kurs är kostnadsfri för alla deltagare. 

Kursen är en del av ett pilotprojekt där vi jobbar med att tillgängliggöra dans för alla barn och unga oavsett förutsättningar. Utbildad specialpedagog och utbildade danslärare är knytta till projektet. Projektet arrangeras med stöd av: Region Norrbotten, Sparbanken Nord och Bodens kommun. 

Nivåer

Det är viktigt att du väljer rätt nivå för att du ska få ut så mycket som möjligt av din danskurs.

Du kan antingen fråga oss, eller själv komma och testa och få en känsla av de olika svårighetsnivåerna på varje termins Öppet hus-vecka.

Nivå barn- och ungdomsgrupper

I de lägre åldrarna åldersanpassas undervisningen och svårighetsgraden blir svårare i takt med att eleverna flyttar upp till en äldre åldersgrupp.

*Introduktion

Är du sugen på att börja dansa men inte har tidigare erfarenhet av dans eller vill du prova en ny dansstil? Då är introduktionsnivån perfekt för dig! Vi går tillsammans igenom grunderna i den valda danstilen. Utlärningstempot är lugnt och det finns gott om tid att repetera koreografierna och förfina på grundtekniken.

*Öppen nivå

Svårighetsnivån kan variera mellan avancerade och enklare koreografier. Svårighetsgraden är betydligt svårare än i introduktionsnivån, men är du en nybörjare som inte är rädd för en utmaning så kan du absolut dansa i denna nivå. Koreografierna har ofta olika variationer som lämpar sig för olika svårighetsnivåer vilket gör att både den erfarne dansaren samt nybörjaren kan få ut det bästa av lektionerna.

*Fortsättning

Du ska behärska grunderna väl i den valda danstilen och ha dansat den minst tre terminer. Utlärningstempot är snabbare och svårighetsgraden på uppvärmningar, diagonaler och koreografier är betydligt svårare än i introduktionsnivån.

*Avancerad

Du ska ha dansat i minst fyra terminer, ej barndans eller danskurser utan dansteknik inräknat. Om du dansat tidigare, men med ett uppehåll, rekommenderar vi dig att dansa i öppen eller fortsättningsnivå till att börja med. Utlärningstempot är snabbt, uppvärmningar och övningar är på avancerad nivå utan många repetitioner. Du förväntas att ha en god dansteknik.

Elever som anmäler sig till denna nivå och inte klarar av svårighetsgraden blir flyttade, fråga därför innan anmälan om du är osäker för att undvika besvikelse. 

Kontakta Oss

Pontonjärvägen 7A
961 42 Boden

0921-550 05

info@dancedirection.se


(Lämna tom)