top of page

OM OSS

D.d BAKGRUND

Allt började i en liten källare, men trots det föga utrymmet fick vi ändå plats. Alla fick plats. Under åren växte en gemenskap, en dansglädje och en trygghet fram, som vi är så stolta över. Det som började gro nere i källaren spirade vidare ut på gatorna. Inspirerade och engagerade barn och unga som funnit något att hålla fast vid, något de tyckte om. Det är våra barn och unga som driver föreningen framåt.

Idag står vi i en stor, vacker danslokal på Kårbacken med Pionjären som huvudsponsor, och har ännu mer plats för dans, plats för alla. Här tänker vi fortsätta utvecklas, uttrycka, skapa, skratta, gråta, lyckas och misslyckas, om och om igen. För vi gör det tillsammans.

D.d TEAM

D.d UTMÄRKELSER

ÅRETS UNGDOMSSATSNING 2022

"I projektet Dance 4 you tar Dance Direction fram en arbetsmetod för dans för barn och ungdomar med funktionsvariationer. De har fått dansa en väl anpassad koreografi, till modern musik, fått visa upp sin dans och vara en naturlig del på den stora avslutningsshowen. Ledare, även specialpedagoger, har tydliggjort, anpassat och skapat en användbar modell som kan få unga att längta och växa i hela länet."

Närhetslivsgalan 2022

Magnus Åkerlund, tf Kommunchef

IMG_2772.jpg

NORRMEJERIER-STIPENDIET 2013

"Med outtröttlig vilja sprider Dance Direction sin passion för dansen i byarna runt Luleå och Boden. Med dansläraren Catrin Johansson i spetsen får dansgruppen såväl barn som vuxna att utveckla inte bara dansen, utan även sin självkänsla och glädjen i att skapa något tillsammans. Genom att bidra till ett rikare kulturliv på landsbygden hjälper de till att skapa framtidstro och stolthet i hela Norrland."

Norrmejerier, 2013

IMG_2774.jpg
bottom of page